Norge the story

Nu är jag hemma! eller ja.. jag kom hem inatt, men var lite för trött för att orka skriva. väskan ligger fortfarande ouppackad på sovrumsgolvet, men jag orkar inte riktigt ta tag i det än.

Tänkte ivf dra en snabbrepris över hur min tid i vårt grannland i väst har varit.
Resan började i tisdagsmorse kl 0600 (som tidigare skrivet). gjorde frukost och packade det sista innan det var dags att åka. sov rätt mycket på bussen på vägen dit, så det gick rätt bra =) kollade på lite film och så där emellanåt också :) sen stannade vi i storlien på fjällhotellet för en lunch innan vi skulle åka vidare i 6 timmar till :) resan blandades av film och sovning i de mest obekväma ställningarna man kan tänka sig. som vanligt satt vi i guldbussen (den buss som det var minst folk i så de flesta satt själva) vi kom fram till braatthallen vid 7tiden på kvällen, hungriga och lite halvless på att åka buss, och vad får vi till middag om inte mackor? tack norge för den snälla omtanken!
vi packade upp alla våra saker, pumpade våra madrasser och tillslut var det bara en liten gång genom rummet vi sov i. tror vi räknades till 34 pers på en yta av ca 30kvm. trångt och mysigt? ;) ändå när vi vaknade på tisdagen så frös de flesta av oss (förklara det någon?)
onsdagen spenderades i en danslokal ca 100 meter från braatthallen där vi tränade våra danser till musikalen. vi fick långlunch på ca 3 timmar så gick en sväng ner på stan för att kika vad de hade för nåt att erbjuda =) gick och åt lunch på burgerking eftersom norskarna bara äter mackor till lunch. men lunchen på burgerking blev lite av en besvikelse. smaken var det inget fel på, men priset. nästan 80 sek för en liten hamburgare, mellanstrips och dricka?!

onsdag eftermiddag var rätt lugn och inte mycket blev gjort. en tidig kväll blev det.
torsdagen klev vi upp tidigt igen, och tränade på alla danser. vi skulle ha genrep senare på eftermiddagen med kläder och allt. gick rätt bra tycker jag så var nöjd :) sen efter genrepet skulle vi göra en avslutningsdans med alla dansare från alla länder. problemet var bara att musikalen handlade om fiskarflickorna på bergan, och avslutningsdansen blev en "skaka-skaka-rumpa-dans". jag och jennie protesterade. hon, jag och några andra som inte heller ville dansa stod istället längst bak och klappade igång körerna och publiken, så det löste sig bra.

Fredagen hade vi långledigt så passade på att gå ner på stan då för lite shopping i det omtalade shoppingcentret de hade där nere (som vi hade missat på onsdagen). gick ner och handlade lite grejer, sen tillbaka till braatthallen och göra sig iordning inför middagen sen premiären av musikalen. de var tydligen där och filmade oss också, på samma sätt som när vi gjorde musikalen i danmark. så förhoppningsvis får vi en film till med paraden till hösten när den är klippt och skalad :) efter premiären var det tänkt att det skulle bli fest, så sprang ner till bunnpris med anneli för att köpa cider, men de stängde den delen av affären kl. 8 och resten kl. 11. varför vet jag inte. så det blev en lugn kväll även på fredagen.


lördagen hade vi en tvåtimmarsspelning tillsammans med alla andra orkestrar. som tur var fick vi stolar och filtar undertiden vi inte gjorde något program. väldigt bra! programmen gick hur bra som helst och vi tjuvkikade lite på den norska tamburmajoren. kan lugnt sagt säga att han var grym på vad han gjorde. efter konserten gick vi fram till honom och såg till så han kunde komma till braatthallen och träna oss lite efter spelningen. han kom sedan dit vid 2 och vi slutade inte träna förrän ca halv5, eftersom vi var tvugna att äta innan vi skulle ha vår andra musikaluppvisning kl. 6.

kan ju lugnt sagt säga att andra kvällens musikal gick betydligt bättre än den första. vet egentligen inte vad det var som gjorde det, men det kändes mycket bättre. efter musikalen var det bara att springa och byta om och fixa sminket innan det var avslutningsmiddag med alla orkestrar, fotbollslag, simmare och gud vet vad. maten var väl sisådär, men det gjorde inte så mycket eftersom det var så bra sällskap i största allmänhet.
de hade hyrt in ett dansband, tony and the young once, inte riktigt mina största idoler om man säger så, men mellan 11 och 12 hade de ordnat en dj, och han spelade alla gamla godingar man kan tänka sig! spice girls, macarena, las ketchup m.m. hade en grymt rolig kväll och dansade massa med alla smådrillisar och styrdans och allt! vad man än gjorde så hängde alla andra på så det var grymt kul! kompenserade lugnt upp hela veckan!

igår hade vi vår avslutningsmarsch med alla orkestrar, och vi skulle gå längst fram tillsammans med den norska tamburmajoren Jan-Are och göra programmet vi gjort tillsammans dagen innan. problemet var att han inte räknade efter takten när han körde, så efter halva programmet så lä vi av och gjorde ett eget program jennie och jag bakom honom:) och det gick ju minst lika bra =)

så nu, efter 12 timmars bussresa och lite pengar på telefonen kan jag bara sammanfatta resan med några få ord:
-mackor med hårda kanter och degig mitten
-lenas bravader på toan
-jim och alex nakenshow i duschen
-dyr mat, allt dyrt
-dans,dans åter dans
-musikalen och avslutningsmiddagen!

Tack paraden. vi ses igen till hösten!


Kommentarer
Postat av: jennie

GAAH! En fot?!?!

(iiisch)

hehe :)

2008-06-30 @ 23:31:21
URL: http://jennsan.devote.se
Postat av: Anneli

ahha malin du glömde (mobilen) :D

2008-07-01 @ 13:14:18
URL: http://aannelii.blogg.se/
Postat av: Jan Are

Det virker som om dere hadde en fin tur her i Kristiansund da ^^, Savner dere alle!

2008-07-01 @ 15:43:35
URL: http://janare.blogg.no

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0